Юношеският шампион на „Уимбълдън” Григор Димитров заяви днес на пресконференция в Хасково, че контузията в рамото, която го измъчваше по време на целия турнир в All England Club не е сериозна и ядрено-магнитният резонанс е показал, че става въпрос за претоварване, предаде кореспондентът на БГНЕС в Хасково.

Тенисистът уточни, че първият турнир, в който ще участва ще бъде на 28 юли в Германия. Освен това задължително ще участва и на Откритото първенство по тенис на САЩ, защото това е последният му турнир като юноша и се надява да се представи добре. Миналата година Григор спечели турнира в САЩ. Димитров даде съвместна пресконферениця с кмета на Хасково Георги Иванов, който сподели че докато е гледал финала е бил доста притеснен, когато Григор показа, че има болки в рамото. Но кмета си казал: „Той си е хасковско инатче, ще издържи”.

Кметът връчи на Григор Димитров плакет със символа на града „Св Богородица” за да закриля шампиона, специална грамота и знамето на града, което се връчва за първи път. От своя страна Григор му подари тенис екип. Председателят на общинския съвет Делян Делчев даде на шампиона 500 евро и подчерта, че са от фирмата му, а не от общината. В книгата на града шампиона на „Уимбълдън” написа ”Посвещавам тази победа на град Хасково”. Григор Димитров обеща пред присъстващите, че скоро ще се яви на останалият му изпит по български език и литература, за да завърши 10 клас на хасковското спортно училище „Стефан Караджа”, където е частен ученик.