Роджър Федерер напусна турнира в Мадрид след загуба с 4-6 6-1 2-6 от Кеи Нишикори, а на последвалата пресконференция сподели, че не му остава нищо друго освен да се върне на тренировъчния корт и да се опита да намери ритъма си.

"Връщам се обратно на корта, ще тренирам здраво и ще се постарая да нямам подобни дни. Липсваше ми контрол при ударите от основната линия, а това кажи-речи продължи от началото до края на мача. Доста съм разочарован от играта си. Мисля, че Кеи също не показа най-доброто, на което е способен, а това прави загубата ми дори още по-разочароваща", коментира швейцарецът.

"Ако не друго, поне сега съм наясно върху какво трябва да работя. Тук в Мадрид топката лети много по-бързо и понякога е много по-трудно да намериш своя ритъм. Винаги сме свикнали някак си да намираме ритъма си и е много разочароващо ако понякога не успееш да сториш това, какъвто бе днешният случай.

Кеи заслужава поздравления. Той успя и бе по-солиден от мен. Игра по-добре, така че със сигурност по-добрият тенисист победи. Ще се погрижа да бъда възможно най-добре подготвен за Рим. Нямам никакъв друг избор освен да се завърна на тренировъчния корт. Харесва ми да тренирам и ще го направя по възможно най-добрия начин", каза още Федерер, а след това добави, че въпреки загубата, все пак се радва, че младите момчета на тура започват да блестят все по-силно, имайки предвид Димитров и Нишикори, победили съответно №1 и №2 в света.

"Мисля, че определено им помогна натрупания опит през последната година. Можеше да се очаква, че през този сезон ще направят пробив. Хубаво е, че виждаме подобно нещо. Мисля, че е вълнуващо за тениса, че  млади момчета като тях двамата побеждават фаворитите. Това означава, че си вярват. Надявам се, че в бъдеще  от тях ще видим още подобни неща", завърши Федерер, цитиран от tenniskafe.com.