В сряда се изиграха втората половина от мачовете от първи кръг на Държавното лично първенство за мъже, провеждащо се на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив, а до изненади не се стигна и фаворитите постигнаха убедителни победи.

Поставеният под №2 Тодор Енев си осигури място във втори кръг , след като на старта на състезанието шампионът от 2007 г. се наложи с 6/2 6/2 над Данаил Търпов. В опит да се класира за четвъртфиналите Енев ще срещне Румен Господинов, отстранил с 6/1 6/2 Петър Атанасов. Ивайло Трайков също постигна убедителна победа, надигравайки с 6/1 6/1 преминалият през квалификациите Фердун Шевкедов. В следващия си мач Трайков ще се изправи срещу Ивелин Колев, който спечели с 6/3 6/3 срещу Юмер Юмеров.

Валентин Димов отстрани с 6/3 6/0 Александър Велев и в спор за място на четвъртфиналите ще срещне Георги Кръстев. Напред продължава и поставеният под №7 Серафим Грозев, наложил се с 6/0 6/3 над квалификанта Недялко Краев.

По предварителна програма мачовете от четвъртфиналите при жените трябваше да се изиграят в сряда, но дъждът обърка плановете на организаторите и срещите бяха отложени за четвъртък.