Цветана Пиронкова има шанс за втори път в кариерата си да се класира на полуфинал на Турнира на шампионките след 2012 година, въпреки че записа две загуби в „Арена Армеец София”. Възможностите на първата ни ракета минават през няколко условности. Първата е довечера Доминика Цибулкова да победи с 2:0 сета Андреа Петкович в последния им мач от група „Средец”. При този вариант Пиронкова ще продължи, ако спечели в петък срещу Карла Суарес Наваро с 2:0 сета и геймово съотношение 12:5 (6:3, 6:2 например) или 13:6 (7:5, 6:1).

Третият ден от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките започва в 17.45 часа, когато на корта ще излязат най-опитната състезателка в София – Флавия Пенета, и най-младата участничка Гарбине Мугуруса.

Любопитен е фактът, че и двете записаха изразителни победи в първите си срещи, в които загубиха едва по 3 гейма. Така сблъсъкът между Пенета и Мугуруса се явява и пряк дуел за лидерската позиция в Група „Сердика”. До момента двете са се срещали веднъж – на твърдите кортове в Маями през 2012-а, като тогава изненадващо победата отива на сметката на Мугуруса, която печели със 7:6 (6) тайбрека на третия сет.

Италианката може да се класира за полуфиналите още днес, ако запише победа в два сета и Ализе Корне победи Екатерина Макарова във втория двубой за деня.

На официалната си пресконференция след победата над Цветана Пиронкова, Андреа Петкович сподели, че ще търси агресивна игра, за да пречупи Цибулкова. „Настилката е бавна за моя стил на игра, но аз няма да изневеря на себе си. Ще се опитам да бъда максимално агресивна и да наложа волята си”, каза родената в Босна състезателка.