Финалистката от Откритото първенство на Австралия Доминика Цибулкова (Словакия) записа втора победа в група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Поставената под номер 2 Цибулкова се наложи над петата в схемата Карла Суарес Наваро със 7:5, 6:4 след 113 минути игра.

Словачката пропиля аванс от 5:0, като пропусна четири сетбола в осмия гейм, след което Суарес Наваро успя да изравни за 5:5. В 12-ия гейм Цибулкова отново успя да пробие и все пак затвори частта с шестата си възможност след малко повече от час игра.

12-ата в света словачка започна добре и втория сет и поведе с 2:0, но испанката бързо изравни за 2:2 и двубоят продължи изключително равностойно с много качествен тенис. Цибулкова все пак успя да пробие в десетия гейм, с което си осигури крайната победа.

"Доволна съм. Беше труден мач. Истинско предизвикателство. Пропуснах сериозен аванс в началото. Поведох с 5:0, но тя заигра много добре и стана 5:5. Случват се и такива неща в тениса. Радвам се, че все пак успях да си върна агресивността и все пак взех сета, а след това и мача", коментира словачката.

Успехът на Цибулкова остави шансове на Пиронкова да се класира за полуфиналите, но това задължително минава през успех в два сета на словачката утре срещу Петкович и убедителна победа на българката също в два сета над Суарес Наваро в петък.