Австриецът Филип Освалд триумфира в турнира по тенис „Изида къп” с награден фонд 10 хиляди долара, съобщават от пресслужбата на надпреварата. На кортовете в Добрич днес той победи румънецът Петру Лункану с 6-3, 6-1. Финалът продължи час и 10 минути, като и двамата състезатели предложиха тенис на високо ниво.

Победителят получи 1300 долара от общия награден фонд и 18 точки за световната ранглиста, а съперникът му прибра 900 долара и прибави 10 точки към актива си в ATP.

Двамата финалисти бяха наградени на специална церемония на централния корт в Добрич. 24-годишният австриец получи красива бронзова статуетка, а Лункану бе удостоен с кристална купа. В самия кристал 3D има вградена емблемата на фючърса. Наградите бяха връчени от спонсорите Веселин Велев и Младен Матеев.

„Благодаря на организаторите за този чудесен турнир. Надявам се догодина да дойда отново”, каза Лункану.

„В Добрич пристигнах без багажа си. Изгуби се по време на пътуването ми със самолета. Важното обаче, че краят на турнира „Изида къп” завърши по най-щастливия начин за мен”, заяви Освалд.

„Благодаря на всички гости, на участниците в турнира, на супервайзора Веселина Донева, на БФТ по тенис, на спонсорите в лицето на г-н Веселин Велев от фирма „Веник” и на г-н Мирослав Петров от „Добруджа билдинг” за съвместната успешна работа”, каза президентът на "Изида" Младен Матеев.

Припомняме Ви, че през 2008 година Александър Цветков (Сърбия) триумфира в „Изида къп”, а м.г. победител бе Оскар Сабате (Испания).