Един от най-добрите ни тенисисти Тихомир Грозданов напусна тенистурнира "Изида къп". На четвъртфиналите той отстъпи с 6:7 (4), 2:6 на поставения под номер 2 в основната схема Петру Лункану (Румъния).

Мачът започна много добре за българина, който поведе с 3:0 гейма в първата част. Съперникът му успя да изравни, след което двамата спечелиха своите подавания. В тайбрека Тото поведе с 2:1 точки, но Лункану отвърна с четири последователни, за да обърне резултата в своя полза до 5:2. В крайна сметка румънецът ликува след 7:4 точки в дългата игра.

Във втората част Петру Лункану стоя стабилно на корта и успешно неутрализираше агресивната игра на Грозданов. Така успя да спечели втория сет с 6:2, а с това и мача с 2:0 сета след час и 25 минути игра.

На полуфиналите Лункану чака победителя от срещата Тодор Енев - Федерико Тореси (Италия).

В горния край на основната схема поставеният под номер 1 Филип Освалд (Австрия) трудно елиминира на четвъртфиналите Роберт Коман (Румъния) със 7:5, 7:6 (1). В спор за място на финала той ще срещне победителя от двубоя Карпен (Румъния) - Монеке (Германия).