Френската тенисистка Ализе Корне, която е трета в схемата на турнира „Алианц къп” в София с награден фонд 100000 долара, заяви намерението си да спечели състезанието.

20-годишната тенисистка от Ница направи тренировка на кортовете на ТК „Левски”. След това достигалата до 11-0 място в световната ранглиста Корне отговори на въпроси на медиите.

„Надявам се да спечеля турнира, но ще бъде трудно, защото тук са дошли много силни тенисистки. Чувала съм, че София е хубав град. Дано да имам шанса да го разгледам”, заяви девическата шампионка от „Ролан Гарос” през 2007 г.

Французойката разкри, че от два месеца няма треньор и е в процес на търсене на наставник. Нейната кариера вървяла по възходящ път до януари 2009 година, когато загуби в четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия от Динара Сафина.

„Спомням си турнира в Бордо през 2007 година, когато загубих на финала от вашата Цветана Пиронкова. Тогава бях във форма след „Ю Ес Оупън”, но тя игра превъзходно и заслужено спечели”, разказа още Ализе Корне.

В София са вече и водачката в основната схема Карла Суарес Наваро от Испания и втората поставена Татяна Гарбин.

„Радвам се, че пак ще играя на „Алианц къп” и този път се надявам да го спечеля. Няма да защитавам титлата си на двойки от 2009 година, ще се съсредоточа върху турнира на единично”, коментира италианката преди първата си тренировка в София.