Участващите с „уайлд кард” българки Виктория Томова и Таня Германлиева ще играят срещу поставени в основната схема в първия кръг на силния международен турнир по тенис на ITF „Алианц къп” с награден фонд 100 хиляди долара.

Супервайзърът на надпреварата на червените кортове на „Левски” в София Ласло Ниро изтегли днес в ранния следобед жребия за най-голямото спортно състезание в България. 15-годишната Томова ще играе срещу номер 4 Петра Мартич от Хърватия.

Любопитно е да се припомни, че тя участва в „Алианц Къп” и миналата година с „уайлд кардФ и отстъпи на друга хърватка Дария Юрак в три сета.

На финала на турнира в Сараево с награден фонд 10 хиляди долара днес Томова среща друга хърватка Ани Мячика Германлиева пък ще играе в първия кръг срещу осмата поставена и бивша номер 14 в света Анна-Лена Грьонефелд от Германия.

Третата ракета на България Елица Костова излиза срещу Мадалина Гойня от Румъния. Костова, която също е с „уайлд кард” е 298-а в света, а съперничката й е с 13 места по-напред в класацията на УТА.

Състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева е шеста поставена в схемата и започва срещу Шарън Фишман от Канада.

Номер 1 Карла Суарес Наваро от Испания стартира срещу германката Татяна Малек. Втората поставена и финалистка от „Алианц Къп” през миналия сезон Татяна Гарбин (Италия) ще срещне бившата номер 11 в световната ранглиста Виржини Разано от Франция в най-интересния мач от първия кръг.