Сакраменто Кингс загуби с 99:119 в гостуването на Лос Анджелис Клипърс в пореден мач от НБА. Александър Везенков се представи добре въпреки голямата загуба. За близо 20 минути на паркета той отбеляза 9 точки, като направи и 3 борби и 2 асистенции. 

LAP.bg
57 снимки

Срещата започна с две тройки за домакините, но Сакраменто бързо обърна резултата - 6:7. След това мачът тръгна точка за точка, но в края на първата част Клипърс  дръпна с 32:24.

В началото на втората четвърт Александър Везенков се появи в игра за Сакраменто и отбеляза първите си точки, завършвайки бърза атака на "кралете" за да намали изоставането на тима си на 30:39. Клипърс обаче демонстрира впечатляваща ефективност в атака и разликата стана още по-голяма - 50:32.
 
След по-малко от четири минути Везенков бе изваден от игра и Майк Браун върна на паркета титулярната си петица. И това обаче не даде резултат, а Кевин Хъртър пропусна три поредни стрелби и седна на пейката. Кауай Ленърд, Норман Пауъл и Джеймс Хардън правеха, каквото си поискат и и полувремето дойде при 70:48 в полза на Лос Анджелис.

В началото на третата четвърт "кралете" намалиха изоставането под 20 точки, а в края на частта Везенков отново се появи на паркета. При първия си опит за стрелба от тройката той обаче пропусна. Домакините държаха здраво двубоя в ръцете си и  третата четвърт приключи при 99:70.

В началото на последната част Везенков пропусна още една стрелба от "тройката" и малко след това отново бе изваден от игра. Минути по-късно Майк Браун го върна на игрището и този път Саша блесна с два поредни коша, а после отбеляза и три точки.

В крайна сметка мачът завърши при резултат 119:99 за Клипърс. Най-резултатен за домакините бе Кауай Ленърд с 31 точки, като той направи и 4 борби и 3 асистенции. Джейм Хардън пък завърши с 15 точки, 6 борби и 7 асистенции.

Снимки: Gulliver/GettyImages
29 снимки

За Сакраменто най-много точки отбеляза Кайлър Мъри -  17, като завърши със 7 борби и 1 асистенция. Ди'Арън Фокс се отчете с 14 точки, 3 борби и 3 асистенции, а Домантас Сабонис - с дабъл-дабъл от 15 точки, 10 борби и 3 асистенции.

Така след 22 мача, Сакраменто Кингс има 13 победи и 9 поражения, заемайки петото място в Западната конференция.