Левски беше връхлетян от неприятната новина в началото на седмицата, че сделката със Sport Republic за закупуването на тима официално няма да се осъществи. Това дойде като студен душ за всички свързани със „синия“ клуб, които се надяваха на по-добри дни с любимия отбор.

В предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT гост беше председателят на сдружението „Левски на Левскарите“ - Димитър Костадинов, който разкри някои подробности около ситуацията в клуба.

Ето и акцентите:

"Няма как да кажа защо пропадна сделката за Левски. За нас, феновете, обаче не е изненада освен това, че се случи точно в този момент. Мислехме, че доста по-рано ще стане ясно, защото информацията, че такава голяма кампания се интересува от Левски излезе в средата или в края на май.
През този дълъг период ние, феновете, нямахме никаква информация. Г-н Сираков нееднократно заяви, че ще ни уведоми, когато има нещо "черно на бяло".  За съжаление от медиите разбрахме за неуспешния край на преговорите за сделката."

"Всичко е в ръцете на мажоритарния акционер г-н Сираков. Инвеститорите идват и си отиват, но привържениците остават. Сделката беше жизнено важна, за да може клубът да се вдигне от гледна точка на финансите. Но левскарите не се стремим това да се случи на всяка цена."

"Не смятам, че Васил Божков може да бъде причина за провалената сделка. Г-н Шолак е направил сериозна проверка на цялостното състояние на клуба и трябва да е наясно с дълговете на клуба. Няма логика те да са проблем, още повече че са публична тайна от години."

"От гледна точка на феновете - следваме последователна политика. За нас случилото се в последните дни не е неочакван проблем и затова не се паникьосваме. Ние сме отворени за всякакви взаимодействия, доказали сме го през годините чрез кампаниите, в които сме участвали. Кампанията "Левски е вечен" не беше с дарителска цел, а да активизираме феновете. Тя донесе на клуба сериозна сума от 8-9 милиона лева. Феновете сме докарали приходи в клуба над 16 млн. лева - това са пари, излезли от джоба на стотици хиляди левскари."

"Не е редно да се продължава по този начин. Левски е търговско дружество и трябва да произвежда продукт. Отдавна водим борба срещу модела бащица, защото с всеки следващ такъв проблемите стават все повече."

"Не желаем да изнасяме финансова информация, но е известно, че дължимата сума е огромна, както и че главницата е колкото е лихвата. Несериозното отношение на всички предишни ръководства доведе до удвояване на задълженията."

"Да, треперим дали ще получим лиценз, но вярвам че Левски няма да фалира. Няма да правим драми, но  няма да позволим това да се случи. Компанията, която управлява клуба, трябва да си свърши работата, да взима решения - това е техен ангажимент. Ние помагаме, когато няма какво друго да се направи."

"Не съм компетентен в спортно-техническата част, но знам, че Стоилов е готов да играе с юношите и ние ще го приемем. Той не поставя условия за бюджет и трансфери. Никой не мисли сега за резултати. Всичко тръгна надолу след отстраняването на ПАОК.

Левски не разполага с никакъв бюджет за трансфери. Привличаме свободни агенти и Стоилов прави чудеса с тях - само след година струват 1-2 милиона. Очевидно е, че е било грешка да не бъдат продадени. Ивков и Стоилов доказаха, че могат да се справят, трябва само да получат доверие и подкрепа."

"С Наско Сираков среща не сме искали. Нашият офис винаги е отворен за него и за всеки левскар. Ако той има нужда да говори с нас или има нужда от помощ, може да ни потърси." 

Гледайте целия разговор с Димитър Костадинов в прикаченото видео.