След като днес на фирми на Гриша Ганчев от захарния сектор бяха направени проверени от екипи на НАП и сектор „Борба с организираната престъпност“ за източване на ДДС, утре, на празника на град Ловеч - 11 май, ще бъде направена официално първа копка на разширяване и изграждане на общински път до автозавода на почетния президент на ПФК Литекс Ловеч в село Баховица, където се произвеждат автомобилите „Great Wall“.

„На 11 май 2012 г., от 16:00 ч., до централен вход на завода на Литекс Моторс, в с. Баховица, община Ловеч, ще бъде направена официално първа копка на разширяване и изграждане на общински път. Той ще свързва републиканския път Плевен – Ловеч с общински път, водещ до предприятието за български автомобили. Първата копка ще направят председателят на Народното събрание на Република България г-жа Цецка Цачева, изпълнителният директор на Литекс Моторс г-н Илия Терзиев и кметът на община Ловеч г-н Минчо Казанджиев. На церемонията са поканени да присъстват и вицепремиерът и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, представители на местната власт, медиите и др. Събитието се провежда специално по повод деня на гр. Ловеч – 11 май“, съобщиха от „Литекс Моторс“.

Пълно наименование на обекта e: „Разширяване и изграждане на общински път за осъществяване на пътна връзка между „Път ІІ-35 Плевен- Ловеч” и общински път LOV 1052 с наименование /ІІ-35, пътен кантон Ралево-Ловеч/Славяни-Баховица-/ІІ-35/ ”.

Обектът е финансиран от държавния бюджет на Република България и е с възложител община Ловеч, казват още от „Литекс Моторс“.