Софийски градски съд (СГС) ще заседава на 19 март по делото на Ангел Бончев срещу фондация "Утре за всеки", предаде репортер на БГНЕС.

На последното заседание по делото от 30 януари тази година, СГС го отложи, но съдията прие като доказателство писмо от Първа инвестиционна банка с информация кога Бончев е направил банковия превод на 157 000 евро.

На 19 септември 2011 година СГС даде ход на гражданско дело срещу фондация "Утре за всеки", като на първото заседание по него Ангел Бончев заяви, че е дарил парите на фондацията по принуда, а не на добра воля. Бившият президент на футболен клуб Литекс бе категоричен, че начинът, по който е дарил парите, е абсурден. Бончев каза още, че не иска да става съпричастен към дейностите на фондацията и не се интересува от бизнеса, който тя има. Фондацията беше в центъра на вниманието, когато разследване на БНТ показа, председателят на УС на "Утре за всеки" - Нина Хаджийска, която заяви, че с парите на Бончеви са открили център за рехабилитация на болни от рак на гърдата жени. В рехабилитационен център обаче пациентките си плащат за прегледите и процедурите. В медиите стана ясно, че там се предлагат СПА процедури и масажи. Камелия Бончева определи начина, по който стана ясно, че се харчат парите, които са дали като "търгашество".

БГНЕС припомня, че Ангел Бончев беше отвлечен на 21 май 2008 година от групата на "Наглите", докато паркира колата си. През юли месец същата година, при предаването на откупа за него, бе похитена съпругата му Камелия. След полунощ на 10 юли 2008 година патрул на полицията откри Бончев в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние. За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за "Утре за всеки" и предаде 157 хиляди евро, а съпругата му бе освободена.

По делото срещу групата на "Наглите" са подсъдими девет души - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. Те са обвинени за 11 "знакови" отвличания и един опит за отвличане.