Пилотът в американска авиокомпания е предложил на своите 160 пътници над трийсет пици, за да направи очакването на забавено излитане по-приятно, съобщи АФП. Самолетът очаквал заедно с пътниците разрешение за излитане, но то се забавило поради неподходящи метеорологични условия.

“Беше около 22:30 часа в понеделник”, сподели пред АФП Анди Ричи, шеф на клона на веригата Домино в градчето Чейен, северно от Денвър, когато пилотът на полет на “Фрончър еърлайнс” се обади да поръча.

Пилотът искал да нахрани всички пътници и екипажа и поискал 35 големи пици. Ричи и двамата му служители се заловили за работа. След като изпекли пиците, те отишли на летището и “колата за доставки беше ескортирана до самолета”, където екипажът приел нетрадиционния кетъринг.

Пица

източник: Gulliver/Getty Images

Според американските медии, самолетът е излетял от Вашингтон за Денвър, но бил принуден да кацне в Чейен, докато времето стане подходящо за полети. Анди Ричи потвърди, че пилотът е платил сметката с кредитна карта, но така и не разбрал дали е била неговата. /БГНЕС