Най-вкусните кулинарни спомени от всички кътчета на света покоряват "Черешката на тортата" следващата седмица – от понеделник до петък от 20.00 ч. по NOVA. Мариана Попова, Орлин Горанов, Миглена Каканашева - Мегз, Александра Богданска, Веселин Плачков излизат на кулинарната сцена, за да си оспорват титлата "Домакин на седмицата". Спомени за хубава храна, пътешествия и вълнуващи истории предстоят в предаването, тъй като задачата на домакините е да представят ястия от различни точки на света, които са посетили.

В понеделник певицата Мариана Попова за първи път отваря вратите на уютния си дом, за да посрещне с надпис "Добре дошли на купона" гостите си и екипа на "Черешката на тортата". Печени картофи с розмарин по италианска рецепта и прочутите кюфтета на Мариана са част от семплото меню. Домакинята няма претенция да е добър готвач, но има претенция, че готви от душа и сърце. Зрителите ще видят пее ли Мариана Попова в кухнята и възможно ли е да се плаче не само от рязане на лук, но и от щастие.

Кулинарният маратон във вторник отново е на музикална вълна, когато звезден домакин е Орлин Горанов. Подходът му към петстепенното меню е едновременно изискан и нестандартен, като гвоздеят са раклет – емблемата на швейцарската кухня, и ексцентричният десерт – ягоди с черен пипер. Защото и в готвенето има музика, и в музиката има храна, усмихва се обичаният певец.

Най-екстремното готвене с най-нестандартните продукти предстои в сряда, когато Миглена Каканашева – Мегз признава, че готви за първи път. Известната дизайнерка полага неимоверни усилия, за да поднесе наистина оригинална изненада с еленско месо, като зрителите ще видят как се пробиват щраусови яйца с бормашина и флекс. Най-инфарктно за домакинята обаче е посрещането на гостите, които пристигат, преди да е готова вечерята.

Моделът Александра Богданска дефилира в кухнята в четвъртък. Тя доказва любовта си към готвенето, като поднася цветно четиристепенно меню, в което основната нишка е мангото. Още в началото предстои изненада за гостите, които сами си приготвят питието за старт на вечерта – мохито. И тъй като всички остават леко гладни, изненадващо ситуацията спасява... пакет памук.
За незабравим финал на кулинарната седмица Веселин Плачков вдига тост с гюлова ракия или т.нар. розова ракия в петък, когато кани гостите в красива розова градина в Казанлък. Именно там е сниман филмът с негово участие "Роза Дамасцена". И отново Веселин и неговата половинка Мариана Попова не само отвеждат на кулинарно пътешествие, но и открито разказват за силната любов между тях. Не пропускайте фантастичната седмица с интересна компания и най-вкусните спомени от цял свят – в "Черешката на тортата" от понеделник до петък от 20.00 ч. по NOVA.

Докато се подготвяте за предстоящото кулинарно приключение, можете да си припомните епизодите във Vbox7.com канала на "Черешката на тортата", а актуални новини ще откриете в уебсайта на NOVA и във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди можете да откриете и в NOVA PLAY