Днес, 1 юни, NOVA посвещава ефира си на децата. От сутринта в „Здравей, България”  малки водещи ще седнат до Ани Цолова и Виктор Николаев, за да обсъждат с тях важните и актуални теми на деня. Те ще споделят със зрителите за какво мечтаят и какво е най-важното нещо, което възрастните могат да направят, за да превърнат света в по-добро място за всички деца. В рубриката си „На твоя страна” Георги Георгиев ще провери и даде актуална информация по важната тема - Има ли опасни играчки на пазара? 

След 9:00 ч., Ани Салич, посланик на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА и Юрий Вълковски, директор на фондация Reach for Change България, ще обявят старта на четвъртото издание на конкурса и отварянето му за кандидатстване за нови проекти, които целят осигуряването на по-сигурно и добро бъдеще за децата на България.

„Новините на NOVA” на 1 юни ще отразяват най-важното от деня и през погледа на децата. В централната емисия от 19:00 ч. до едни от най-опитните водещи в българския телевизионен ефир Ани Салич и Николай Дойнов ще застанат две деца, които все още не могат да си представят как, когато кажат „Добър вечер, вие сте с Новините на NOVA”, от другата страна на камерата ги виждат и поздравяват милиони очи.

На Международния ден на детето, Гала ще посрещне в студиото на „На кафе” децата и героите на ПРОМЯНАТА. Финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA ще разкажат за развитието на своите проекти, на колко деца са помогнали досега и как чрез ПРОМЯНАТА успяват да реализират мечтите си за създаването на по-добра среда и условия за живот на децата у нас. Зрителите на NOVA ще станат свидетели и на сътворяването на най-голямата детска рисунка, създадена в телевизионно студио. На площ от 36 кв. м. децата, на които ПРОМЯНАТА помага ще пренесат мечтите си на белия лист, вдъхновени от своите Герои.  

Точно в 18:00 ч. по NOVA започва специалния благотворителен епизод на „Семейни войни”, в който най-добрите участници на сезона ще се състезават за „ПРОМЯНАТА” за децата на България. В надпреварата ще участват две от семействата, които показаха как с отборен дух и бърза мисъл се печелят пет поредни игри и заслужено влизат в списъка на шампионите на „Семейни войни” – семейство  Темелкови и семейство Базитови. Те ще търсят отговор на въпросите, които са зададени на 100 деца от 3 и 4 клас и ще опитат да съберат възможно най-много пари за социалната инициатива, връщайки се в детството си.

В края на деня, от 23:30 ч. в „Часът на Милен Цветков” ще гостува финалистът в първото издание на ПРОМЯНАТА Николета Попкостадинова. Тя ще представи проекта си Loveguide.bg и ще дискутира с Милен важната за всеки родител тема за сексуалната култура и образование на подрастващите и защо тя все още табу в голяма част от българските семейства.

Станете част от „ПРОМЯНАТА” за децата на България и бъдете с ефира на NOVA на 1 юни.