Владимир Илиев завърши на пето място, а Красимир Анев се нареди 20-и в спринта на 10 километра на Европейското първенство по биатлон в Тюмен (Русия). Илиев направи една грешка в двете си стрелби и измина дистанцията за 24:12.0 минути. Българинът остана на 31.7 секунди от победителя Евгений Гараничев (Русия). 

Това е второто най-добро класиране в кариерата на Илиев на европейски първенства след бронзовия медал в индивидуалната дисциплина от Отепя (Естония) през 2015 година. Тогава той беше шести в спринта. 

Красимир Анев пропусна три мишени от положение "легнал". Във втората си стрелба той не допусна грешка, но остана на 20-о място на 1:25.6 минута след победителя.
Михаил Клечеров не допусна пропуск на огневия рубеж и зае 30-то място. Антони Синапов финишира 45-и с три грешки, а Димитър Герджиков остана на 52-о място също с три пропуснати мишени. 

Всичките петима българи се класират за преследването в събота. 

Европейски шампион стана Евгений Гараничев. Руснакът сбърка един път във втората си стрелба и измина дистанцията за 23:40.3 минути. 

За Гараничев това е втора титла в Тюмен след тази в смесената щафета вчера. 

Хенрик Л'Абе-Лун от Норвегия беше безпогрешен на рубежа, но остана на 5.2 секунди и спечели сребърния медал. 

Бронзовото отличие стана притежание на Антон Бабиков (Русия), който също повали всичките 10 мишени, но завърши с пасив от 9.7 секунди. 

В състезанието участваха 76 биатлонисти. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS