България имаше участие в две дисциплини в петия ден от II зимни  олимпийски младежки игри в Лилехамер, съобщава bgolympic.org. В  смесената сингъл щафета по биатлон нашият тим в състав Милена Тодорова и  Кристиян Стоянов зае 18-о място.

Българският отбор завърши на 4 минути след шампионите от Китай, които  изпревариха с болезнените 2 десети от секундата домакините от Норвегия.  Бронзът е за Русия. Нашите направиха 6 наказателни обиколки, като се  наложи да презареждат 16 пъти. Участваха 27 тима. В програмата на  биатлона остава само смесената щафета в неделя.

Другата дисциплина с българско участие днес в Лилехамер бе гигантския слалом за мъже. Георги Околски финишира в първия манш с 31-во време. Във  второто спускане самоковецът успя да се придвижи напред и да завърши  25-и в крайното класиране. Трета титла на игрите спечели американецът  Ривър Радамус. След като триумфира в събота в Супер Г, а в неделя в  комбинацията, сега той грабна златото и в гигантския слалом, на повече  от секунда пред Йохей Кояма(Яп), трети е Антон Грамел от Германия.  Георги Околски ще стартира в един тим с Лорита Стоименова в събота на  паралелния микс в алпийските ски. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS