Ню Йорк Рейнджърс постигна драматична победа с 4:3 след продължение над гостуващия Кълъбмъс и се утвърди на върха в генералното класиране на Националната хокейна лига. Дерек Степан донесе четвъртия пореден успех на тима с втория си гол в мача 50 секунди преди края на допълнителното време, а домакините се доближиха да спечелването на "Президентс Трофи" за шампион в редовния сезон. 

Рейнджърс се нуждае от още една победа в оставащите си три мача, за да заслужи приза за първи път от сезон 1993/1994, когато за последно спечели купа "Стенли". Степан се превърна в герой още в редовното време, като изравни 27.5 секунди преди финалната сирена. Мартен Сен Луи и Дан Джирарди също вкараха за Ню Йорк.

Крис Хигинс единствен се разписа при дузпите при победата на Ванкувър над носителя на купа "Стенли" Лос Анджелис с 2:1 като домакин. Вратарят на канадците Еди Лак отрази 36 шайби за успеха. Дуайт Кинг изведе гостите напред още в 73-ата секунда на двубоя, но Даниел Седин изравни в средата на третата част след асистенция номер 700 в лигата на брат си Хенрик Седин. 

Джонатан Куик пък спаси 37 удара, но поражението прати шампионите на девето място в Западната конференция с 93 точки и тимът е поставен под угрозата да пропусне плейофите, макар че изостава само на точка от осмата позиция три мача преди края на кампанията. 

Уинипег постигна важна победа като гост на Минесота с 2:0 и зае позиция за спечелването на втората "уайлд кард" за елиминациите на Запад с 94 точки. Ондржей Павелец отрази всичките 32 удара към вратата си и записа трети "шътаут" за сезона, а Блейк Уийлър и Дрю Стафорд се разписаха за успеха. Джейми Бен се отличи с два гола и аистенция и помогна за победата на Далас над Сан Хосе с 5:1 като гост. Двата отбора нямат шансове за класиране в плейофите.

Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Бъфало - Каролина - 4:3
НЙ Рейнджърс - Кълъмбъс - 4:3 след продължение
Минесота - Уинипег - 0:2
Ванкувър - Лос Анджелис - 2:1 след дузпи
Сан Хосе - Далас - 1:5

Източна конференция:

Атлантическа дивизия - Монреал 106 точки, Тампа Бей 104, Бостън 95 

дивизия Метрополитън - Ню Йорк Рейнджърс 109, Вашингтон 99, Ню Йорк Айлендърс 98 "уайлд кард" за плейофите - Питсбърг 95, Детройт 95

Западна конференция:

Централна дивизия - Сейнт Луис 105, Нешвил 104, Чикаго 102

Тихоокеанска дивизия - Анахайм 107, Ванкувър 97, Калгари 93 "уайлд кард" за плейофите - Минесота 96, Уинипег 94 /БТА