Ванкувър се наложи с 4:3 над домакина Вашингтон и се изкачи на върха в Западната конференция с 35 точки. Даниел Седин се отличи с два гола при числен превес и асистенция за канадците, като реализира и победното попадение в 9:39 минута на третата част. Дерек Дорсет и Радим Върбата също се разписаха за успеха. За столичани Джон Карлсън се отличи с два гола за първи път в кариерата си, а добави и асистенция за попадението на Брук Лийч.

Томас Хики се разписа в 3:06 на продължението и донесе успеха на Ню Йорк Айлендърс над гостуващия Отава с 3:2. Брок Нелсън се отличи с гол и асисатнеция в редовното време, Райън Стром също вкара, а вратарят на домакините Ярослав Халак отрази 16 шайби и записа десетата си поредна победа. За канадците се разписаха Майк Хофман и Кларк МакАртър.

Марк-Андре Флюри отрази всичките 29 удара и записа петия си "шътаут" за сезона при успеха на Питсбърг с 1:0 над Ню Джърси. Евгени Малкин отбеляза единствения гол в 3:32 минута на третата част.

Носителят на купа "Стенли" Лос Анджелис се наложи с 2:0 над гостуващия Бостън. Танър Пиърсън откри резултата през първия период, а Тайлър Тофоли реши всичко на празна врата 49,6 секунди преди сирената. Така шампионите записаха 11-а домакинска победа и са лидери в лигата по този показател. Вратарят Джонатан Куик направи 31 спасявания и записа 34-ия "шътаут" в кариерата си.

Калгари постигна трети пореден успех след 5:2 над гостуващия Аризона. Новобранецът Джош Джурис реализира първия си хеттрик в лигата за успеха на домакините. Джеф Скинър завърши с гол и асистенция, а Каролина победи Нешвил с 2:1 и свали съперника от върха в Западната конференция.

Нешвил прекъсна серия от четири последователни победи, но остава лидер в Централната дивизия с 34 точки. С гол на Мат Нието 11,5 секунди преди края Сан Хосе надделя с 2:1 над Филаделфия./БТА