Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова ще стартира  новия сезон с 12 дни по-късно от предвиденото, научи Гонг.

Сани в  момента е на подготовка на глетчера Питцал в Австрия и днес има  почивен ден. Мястото за тренировки е специално избрано, защото е на  голяма надморска височина и има отлични атмосферни условия.

Промяната на датата за старт на сезона е наложена от ФИС като международната  централа отложи с 12 дни Световната купа в Монтафон (Австрия) заради  факта, че организаторите имат проблем с топлото време и се изисква  време да бъде изготвено трасето с изкуствен сняг.

Така първият старт  за Жекова ще бъде на 17 декември в Монтафон. За тази дата бе  предвидено друго състезание от календара на ФИС в Лейк Луис (Канада), но то няма да бъде организирано заради финансови проблеми.

Пред Гонг Александра Жекова потвърди, че за четвърти път е получила  покана да участва на Winter X Games. След като миналия сезон пропусна  участието си заради контузия, а година по-рано спечели сребърен медал  в бордъркрос, сега Сани е щастлива, че отново ще има шанс да са бори  за призовите места с останалите топатлети от цял свят в американските зимни екстремни игри в Аспен от 22 до 25 януари.