Първото планинско бягане „Витоша – моята планина“ с участието на звезди и малки атлети наближава. Надбягването в 7 категории за жени и мъже стартира в събота (4 октомври) в 10.00 часа от площада на Бояна до хижа „Алеко“. Сред участниците ще има, както известни спортисти и звездни личности, така и активни софиянци, които искат да се заредят с положителни емоции и слънчеви лъчи.

Маратонът има специални изненада – категорията за деца. В надбягването могат да се включат всички възрасти момичета и момчета, родени след 1999 година. Срокът за записване е до 3-и октомври. Децата ще стартират от хижа Алеко - през влекове Стената и Платото, от където трябва да достигнат до пътеката за Черни връх, а от там до Голи връх, за да финишират обратно на Алеко. За първите 3 момчета и 3 момичета ще има медали, както и предметни награди.

Като партньори в планинското бягане ще се включат и Фондация „Димитър Бербатов“, Български олимпийски комитет, Българската федерация по лека атлетика и Националната спортна академия. За купона на финала в 12.00 часа се включва и група Д2 с водещ- Део.