Шествие за Боян Петров

Приятели на алпиниста Боян Петров организират тази неделя поход в негова памет. Сборната точка е в квартал Княжево, а след това ще се достигне до местността Копитото на Витоша.

В сряда издирването на Боян Петров бе прекратено. След две седмици в неизвестност алпинистът не беше намерен от екипите, които обиколиха лагерите и маршрутите към връх Шиша Пангма.

Това е всекидневният маршрут на Боян Петров. Желаещите са поканени да дойдат в 9 часа сутринта на 20 май при бар "Шишарката" - в началото на туристическата пътека към Копитото.

"Ние сме група приятели, които имаха честта да се докоснат до величието и енергията на Боян Петров, докато работехме с него през последните две години. В неделя организираме поход в негова памет по маршрута, за който той постоянно ни разказваше - от Княжево до Копитото. Маршрут, който така и не успяхме да извървим заедно с него", пишат инициаторите.

Свързани материали

  • Жената на Боян Петров: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе Жената на Боян Петров: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе
  • Какво казва Боян Петров пред NOVA преди да поеме към Шиша Пангма Какво казва Боян Петров пред NOVA преди да поеме към Шиша Пангма
  • Участник в спасителната акция: Бог да прости Боян Петров! Участник в спасителната акция: Бог да прости Боян Петров!
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Боян Петров

Зимни спортове