Един от българските участници в спасителната акция за Боян Петров обяви, че тя е приключила, а следа от българина не е намерена. Кирил Петков, заедно с Петко Петков и пилотът на хеликоптера капитан Сурендра, не са успели да открият алпиниста в последния си опит на връх Шиша Пангма. 

Настъпиха решителни часове в издирването на Боян Петров

Петков, който е приятел на Боян Петров, благодари в профила си във фейсбук на всички, които участваха десет дни в търсенето и помогнаха то да се осъществи, а накрая обяви: "Бог да го прости Боян!". Ето какво написа той в емоционалното си съобщение: 

ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА: Жената до Боян Петров за лавината от подкрепа

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация."

Хеликоптери излетяха в последен опит да бъде намерен Боян Петров

"След това в ниската част на планината направихме много заходи. Целият високопланински полет беше 1 час и 30 минути. За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено."

Кои всъщност за безстрашните шерпи?

"Специално искаме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които вчера финансираха този полет директно, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите пилоти на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се осъществи! Бог да го прости Боян!", написа Петков.