Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова  изпрати специален поздравителен адрес до победителя за Световната купа  по сноуборд Радослав Янков:

"Правите нещо уникално и изключително ценно за издигане на националното  ни самочувствие. Приемете искрени поздравления за позитивните емоции,  които доставихте на българския народ по време на стартовете за  Световната купа по сноуборд в Банско. Възхитени сме от невероятния  прогрес, от професионализма и класата, които демонстрирате. Не са много  случаите, когато наш спортист показва подобно превъзходство, увереност,  талант и постоянство.

Радо Янков падна и остана втори в Банско

Знайте, че Вашите победи са причина милиони наши сънародници да се  чувстват горди и значими като българи. С радост припомняме, че първия  голям успех в сноуборда постигнахте точно преди 10 години със спечелване  на титлата от Европейския олимпийски младежки зимен фестивал в  Хака(Исп), а днес вече сте част от световния елит и при мъжете.  Специални поздрави за Вашия всеотдаен и талантлив треньор Георги  Атанасов, за целия екип, за ръководството на федерацията и лично за  президента Цеко Минев, за всички, които стоят зад успехите Ви в последно  време".

Поздравлението завърша с лични пожелания за нови победи и титли,  включително по олимпийското трасе в Пьонгчанг следващата зима. "Остани  все така напорист, ведър, позитивен, изпълнен с енергия и борбеност,  която заразява всички край теб. Продължавай с подобна класа и упоритост  да повдигаш духа и самочувствието на българина. Бъди все така  целеустремен към световния връх. Твоят път се превръща във вдъхновение  за много деца и е поредно доказателство за силата и таланта на  българската нация," се казва още в Приветствието.

Радо Янков: Допуснах грешка, силите не ми достигнаха