С ръкопляскания бе посрещнат и с ръкопляскания бе изпратен най-добрият български сноубордист Радослав Янков в залата за пресконференция на Бъндеришна поляна след неговото днешно второ място в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Това е поредният голям успех на Радо след първото място в петък на пистата тук и след двата старта той остава начело в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини. Днес българинът допусна грешка, падна и това помогна на опитния французин Силвен Дюфур да спечели първото място в българския курорт. Радослав Янков каза, че е радостен от второто място и е доволен от себе си и от доброто си каране, но го е малко яд, че е изпуснал да стане пак първи.

"Карах добре във всичките спускания, каза Янков, просто малко силите не достигнаха на края, направих грешка и затова не успях да стана пак първи, но се чувствах сигурен и уверен в себе си."

Янков, както и победителите в днешното състезание - Алена Заваржина от Русия - при жените, и Силвен Дюфур /Франция/ - при мъжете, благодари за отлично подготвеното трасе, въпреки тежките условия днес - дъжд и мокър сняг. На друго място при такива условия според него е имало вероятност и да се отложи състезанието. Янков обясни какво се е случило днес, а за грешката, която допусна, каза, че не обича да се оправдава, предстои да гледа спускането на видеозапис, за да види каква е точно причината и да се анализира всичко. Янков каза в отговор на въпрос, че му предстоят нови стартове за Световната купа в Корея, в Русия, в Турция, а в началото на март заминава за Сиера Невада /Испания/ за участие в световното първенство. Янков каза, че е щастлив от факта, че получи заедно с останалите призьори днес наградата си и поздравленията от голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов.

"Той е голям спортист и за мен това беше чест", каза българският ас във сноуборда. Треньорът на Радослав Янков - Георги Атанасов /Джоко/, каза, че след тези два състезателни дни в Банско всички са се убедили, че Радо е един от най-добрите и той го е демонстрирал по най-категоричен начин. "Разбира се, всеки губи, каза треньорът, това част от спорта. Но смятам, че това, което той прави, може да буди само адмирации". Атанасов благодари за сериозната работа на всички за подготовката на трасето и създадените условия за стартовете в Банско. Той благодари също на Българската федерация по ски и на Министерството на младежта и спорта, че се направили възможно да се проведе това състезание в Банско. "Надявам се, живот и здраве, догодина да се върнем отново", добави Атанасов. /БТА