Радослав Янков затвърди доброто си представяне на Световната купа в Банско. В големия финал на дисциплината паралелен гигантски слалом Радослав загуби битката със Силван Дюфюр,  след като падна по време на състезанието, а това позволи на французина да спечели.

Българинът успя да преодолее съпротивата на Бенямин Карл от Австрия в полуфиналната битка. 

На 1/8-финалите чепеларецът преодоля съпротивата на Андреас Промегер от Австрия, но с изключително добро каране българина не остави шанс на опонента си и ще излезе срещу Каспар Флюч от Швейцария в битка за 1/2-финалите. На 1/4-финала срещу швейцареца Радо се справи отново отлично, и спечели, след като Флюч падна лошо на трасето и не завърши.

Янков даде и най-добро време в квалификационните спускания. Общото време на българската звезда, който спечели Световната купа миналата година, беше много силно. В двата манша той записа общо 1:19 минути. 

Той се състезаваше и в директен сблъсък с италианеца Мирко Феличети, който обаче беше далеч от класата на българина и остана далеч-далеч зад него и в крайното класиране, а и в двата манша. 

В него няма да участва представителката ни при жените Теодора Пенчева, която отпадна в квалификациите на надпреварата. 

Така Янков завърши представянето си в Банско със златен и сребърен медал като от двата старта взе 1800 точки за Световната купа.