„Всеки си мечтае за медал, но чак да съм очаквал – не. Днес се получиха нещата. Благодаря на всички, които са били покрай мен толкова години. Надявам се да оценяват моя резултат и да се радват заедно с мен”, коментира биатлонистът Владимир Илиев пред Дарик радио след спечеления сребърен медал в индивидуалния старт на 20км на Световното първенство.

„Доста години чаках това и като се връщам назад се сещам за всяка тренировка, която съм направил в последните 15 години. Преди две години бях и първият европейски шампион, а сега взимам първия медал от световно. Това само може да ме радва и показва трудът ми. Нашият екип се справи много добре и аз взех важни решения в хода на състезанието, което допринесе за хубавите стрелби. Самите позиции на коридорите, в които стреляме. Всеки търси по-добрият вариант. Доста добре си построих тактиката. Трасето беше много тежко. В дългата дисциплина стрелбата винаги е била от по-голямо значение. Стрелбата е ключовият момент. На цялото първенство бягането ми е на високо ниво. Може би в последна обиколка бях много изморен. Но засега добър завършек на сезона”, сподели още Влади Илиев и добави:

„Всеки спортист мечтае за първото място. Моите олимпиади, първите две да кажем, бяха доста голямо разочарование. Миналата година имах някои шансове, но Олимпиадата винаги ще си остане една мечта. Ще я следвам още до следващата, но това още не съм го обмислял. Но Олимпийските игри винаги остават мечта.

Имаме хубав отбор за щафета. Надявам се всичко да е наред и да направим добро състезание.”