Ню Йорк Рейнджърс записа победа в НХЛ в класиката с Едмънтън Ойлърс, а огромна заслуга за това имаше роденият в България вратар на отбора Александър Георгиев. Макар да се състезава за Русия, 22-годишният страж никога не е крил българските си корени. 

Сега той застана на вратата на "Рейнджърите" и се отличи със страхотни изяви при успеха им с 3:2. Той отрази цели 35 шайби към вратата си и за първи път с него на леда тимът му записва успех. Така за първи път има българско участие в победна развръзка в НХЛ. 

Крис Крайдър даде аванс на гостите от Ню Йорк само 54 секунди след началото на двубоя, но пет минути след началото на втората третина Конър МакДейвид изравни. Мика Зибанеяд отново даде аванс на Рейнджърс две минути по-късно, а Пол Кери направи 3:1 само 76 секунди след това. 

Райън Нъджънт-Хопкинс намали за Едмънтън малко преди края на третината и през последната част на мача настана истински ад пред вратата на Георгиев. Той обаче беше великолепен и отрази всичко, което позволи на Рейнджърс да вземат успеха. 

Грандът от Ню Йорк се е вкопчил в здрава битка за място в плейофите, но все още изостава с три точки от местата там, а до края на редовния сезон остават още 16 мача. Едмънтън пък доиграва кампанията, след като няма шанс да е сред най-добрите осем в Западната конференция