Минесота победи с 4:1 като гост състава на Ню Йорк Рейнджърс в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Роденият в България вратар Александър Георгиев спаси 33 удара, но не успя да помогне на домакините да избегнат шестото си последователно поражение в Лигата.

Георгиев е роден в Русе, но още когато е малко дете семейството му се мести да живее в Москва, където той започва да се занимава с хокей на лед. В момента Георгиев е вратар на младежкия национален отбор на Русия.  Ерик Стал и Микаел Гранлунд се отличиха с по два гола и две асистенции.

Стал записа 13-ия си двубой с четири точки в своята кариера и първо от 8 март 2015 година насам. Гранлунд за втори път се отличава с подобно постижение.  Йеспер Фаст във втория период вкара почетния гол в полза на Ню Йорк. В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Фил Кесъл реализира два гола за победата на Питсбърг с 6:1 като гост срещу Каролина. Джейк Генцел, Оли Маата, Сидни Крозби и Евгени Малки също се разписаха в полза на победителите, които имат шест поредни успеха в Лигата. Кесъл асистира за първото попадение за шамипоните от миналия сезон, докато Генцел направи завършващите подавания при двете попадения на Фил Кесъл.

Теуво Теравайнен беше точен в полза на Каролина във втората третина на мача.  Уинипег победи с 4:0 домакина Сейнт Луис. Вратарят Конър Хелебюк направи 34 спасявания при шестия си мач без допуснат гол през кампанията в 10-ия си пореден двубой в титулярния състав.

Блейк Уийлър и Кайл Конър се отличиха с гол и асистенция за Джетс. Патрик Лейн и Ник Питън също се разписаха във вратата на Блус, а Марк Скайфел направи две завършващи подавания. Уинипег остава на втора позиция в Централната дивизия, но намали изоставането си от лидера Нешвил на само две точки./БТА