Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски за пореден път разкри как се чувства след инцидента, който го сполетя през лятото. Партньорът на леда на Албена Денкова все още не може да се възстанови след случилото се.

„Аз съм руснак, но винаги съм се гордеел, че имам българско гражданство. Стана ми гадно, че когато печеля за България, за всички съм български шампион, а след инцидента веднага се превърнах в "пиян-залян руснак", каза Ставийски пред списание MAX в отговор на въпроса "Повече руснак или повече българин се чувствате днес".

Интервюто е направено дни преди Бургаската окръжна прокуратура да внесе обвинителния акт срещу шампиона за шофиране след употреба на алкохол и причиняване на смърт на един човек и тежка телесна повреда на втори.

Ставийски сподели, че вече "нищо не е както преди". Рядко излиза, трудно му е да се отпусне, "да забравя, да съм като преди... усещам погледите на хората - не съм се сблъскал директно с неприятни коментари, не усещам злоба, но постоянно се чудя какво ли мислят те за мен сега."

Световният шампион заяви, че според него известните хора трябва да носят не двойно, а много по-голяма отговорност за действията си.

„Разбирам, че такъв инцидент е сензация за медиите. Липсата на пълна и детайлна информация ги кара да доизмислят и не мога да ги обвинявам за това. Почти всички от журналистите ни звъняха за информация, но ние спазихме молбата на прокурора за следствената тайна и отказвахме да коментираме”, каза още Максим Ставийски.