Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си председателя на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска и биатлониста Красимир Анев. Двете страни обсъдиха конфликтните точки в отношенията си и поеха ангажимент да възстановят добрия тон в комуникацията си.

„Поговорихме си нормално, приятелски и професионално. Мисля, че имаме позитивен резултат. Важното е двете страни да говорят, да възстановят нормалното общуване и да се концентрират върху подготовката за предстоящото световното първенство, което чука на вратата, категоричен беше министър Кралев след насрочената среща. - До момента имаме един от най-успешните сезони през последните години за биатлона. Нека да се порадваме на този успех и да не го помрачаваме с напрежение. Дай Боже състезателите да имат късмет и да са максимално спокойни и мотивирани, за да успеят да завършат сезона по достоен начин в най-важните състезания, след това ще направим анализ на годината. Състезателите наистина са в много добра форма и ако се възстанови спокойствието и диалога, могат да бъдат постигнати много добри резултати.”

„Аз благодаря на министъра за съдействието и за срещата. Искам да кажа, че гледаме позитивно напред. Пожелавам на всичките спортисти, които ще участват в световното първенство да се представят по най-достойния начин, а всичко, което е било да остане зад нас”, каза Екатерина Дафовска.

Красимир Анев посочи, че само времето ще покаже дали наистина конфликтът е изгладен и е постигнат консенсус, но е сигурен, че с диалог всичко ще се поправи.

„Било каквото било. Имам да довършвам сезон, предстои най-важното състезание. Крайно ми беше неприятно, че се стигна дотук. Искам спокойствие и нещата по организацията да бъдат наред. Имам уверението, че ще бъдат свършени. Продължаваме напред”, заяви Анев.