След европейското първенство по биатлон Красимир Анев и председателят на федерацията Екатерина Дафовска влязоха в остър спор, заради неучастието на Анев в щафетата при мъжете. „Получи се, защото се опитаха да прескочат треньора и неговата стратегия за участие“, обясни днес най-добрият ни биатлонист Краси Анев след срещата си с министъра на спорта Красен Кралев.

Анев отказа да поеме отговорност за разразилия се скандал. „Аз ли го надух този балон. Бяхме информирани, че няма да се участва и в последния момент – болни са и така... Отворен съм за диалог, а не за провокативни действия. Мисля, че сме на прав път. Ще си изясним отношенията. Моето желание винаги е било да си върша професионално работата. Мисля, че другата седмица вече всичко ще е наред“, коментира биатлонистът и добави:

„Моля ви се, нещата ние ще си ги решим в кухнята. И от ръководството на федерацията разбрах, че искат това нещо. Не трябва да се надуват такива балони около нас. Не трябва спортистите да се занимават с такива неща.“

Треньорът на националния отбор Николай Захаров, с който Анев не иска да работи, днес бе обявен за номер 1 на месеца в анкетата на Пресклуб България. „Нямам обяснение. Постъпките и думите на Краси Анев не ги коментирам. Нищо страшно няма в това един биатлонист да работи с личния си треньор“, заяви Захаров.

Министърът на спорта Красен Кралев пък обяви, че предстои нова среща между двете страни. „Никой не може да накара един състезател да тренира с този или онзи треньор. Той сам си взима решението. Това, което ние трябва да направим е да сме близо до състезателите, да им помагаме и където има проблеми да ги решаваме“, каза Кралев.