Най-добрият състезател по биатлон Красимир Анев беше награден за спортист на месец януари, след като спечели сребърен медал на европейското първенство в Естония и записа четвърто място в масовия старт на 15 км от Световната купа в Оберхоф (Германия). 

"Благодаря за уважението. Все пак това си е голяма чест, да съм спортист на месеца, избран от спортните журналисти. Те си имат свое право, гласували са, никога не съм ги упреквал за нещо. Радвам се за тази награда, за това, че съм тук", каза Анев на пресконференция днес. 

Георги Фъртунов

източник: Lap.bg, Илиян Телкеджиев

Неговият треньор Георги Фъртунов заяви, че основната цел за този сезон е предстоящото Световно първенство в Контиолахти (Финландия). 

"Ще се постараем по ритъм на тренировъчния процес на световното първенство да не допускаме големи пропуски и неточности. Искам официално да потвърдя, че аз взимам решенията, а не той, какво се говори. Големият приоритет е Световното първенство, към него е насочена цялата подготовка. След 10 дни стартираме в смесената щафета", каза Фъртунов. 

Краси Анев

източник: Lap.bg, Илиян Телкеджиев

"Целите и задачите наистина са много високи и то основно ние двамата сами си ги поставяме - от първо до шесто място. Такова класиране ще търсим на 15-и март в последния състезателен ден - на 15 км масов старт. За 10 дни има шест старта. Искаме той да стартира успешно в спринта и в преследването. Изключителен професионалист като него търси най-доброто като реализация за себе си и най-доброто като обезпечаване на подготовката, за да постигне и развие своите максимални спортни възможности", добави личният треньор на Анев.