Най-добрият български сноубордист Радослав Янков даде откровено интервю пред NOVA, в което разкри какво го е запалило по този спорт и кой най-много му е помогнал да реализира мечтите си в него. 

"Майка ми ме попита дали искам да се запиша на сноуборд, когато бях на 8. Дори не знаех какво е това, исках да ходя на ски. Викат ми Дивия или Дивеча. Голяма част от мен е това. Когато успееш психически да се стегнеш и да се концентрираш, успяваш", разкри Янков пред предаването "Събуди се" и препоръча на малките да се занимават с неговия спорт.  

"Надявам се и в другите спортове да е така, спортът учи на сериозна дисциплина, изгражда те като човек. Много съм благодарен на спорта да съм това, което съм в момента. Родителите и образованието ми помогнаха, но и спортът много помага. Спортът е здраве, дори да не сте професионалисти", добави Янков.

В петъчния ден той зарадва българската публика, след като спечели състезанието за Световната купа в Банско. Самият той сподели, че е имало огромно напрежение у него, защото е трябвало да се докаже пред родните фенове, но те всъщност са му помогнали.  

"Не мога да ви опиша каква е емоцията, винаги може още, винаги има някакви грешчици, които се правят. Няма да крия, че имаше напрежение, всички тези хора, които ме гледаха, те ме умоляваха да стана първи. Ето, сбъднах тази мечта. Абстрахирах се от публиката да не ми пречи, а в същото време тя ме вдигна и ми помогна", заяви Янков и разкри какво е почувствал, когато спечели Световната купа миналата година. 

"Миналата година имах доста трудности след спечелването на Световната купа, защото се почувствах празен откъм емоции. Дадох всичко на хората, имаше доста голям интерес към мен и това доста ме натовари. Сега мисля по различен начин, знам, че трябва да свикна или да се откажа, но няма да спирам", сподели още българската звезда в сноуборда.