Секретарят на организационния комитет на „София 2018 – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев коментира в интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че турнирът по фигурно пързаляне „София Трофи“ е голям успех. Илиев добави, че следващото голямо предизвикателство ще е Световното в „Арена Армеец“.

Припомняме, че „София Трофи“ ще се проведе в Зимния дворец от 8 до 11 февруари. Около 310 състезатели от 28 държави ще участват в надпреварата. Входът ще е свободен.

„Фигурното пързаляне е спорт изпълнен с красота и динамика. Всички много се радвахме в годините на успехите ни. Днес тук бе Мишин. Няма какво да кажа за него. Всички световни и олимпийски руски шампиони са минали през него. Тази школа е доказана с успехите си.

Сериозен интерес към започващия турнир "София Трофи"

Малката Александра - голямата българска надежда във фигурното пързаляне

Сега говорихме и с колегите – не помним толкова голям треньор да е идвал тук. Уважи ни, даде интервюта. Много добре е настроен към България. Утре ще участва на семинара. Това само може да стимулира младите ни треньори. Бъдещето е с добра перспектива, особено като такива имена ни подкрепят. Голям успех е турнирът. Следващото предизвикателство е Световното в „Арена Армеец“. Ще имаме възможност да се наслаждаваме“, каза Илиев.