Президентът на родната федерация по кънки - Албена Денкова, е в Москва, където подготвя поредния танц за шоуто „Ледников период”.

Организаторите са отправили за пореден път покана към Максим Ставийски, но той категорично е отказал. Макс все още преживява драмата около жестоката катастрофа край Ропотамо и не е готов да се завърне на леда.

Отсъствието на нежната му половинка Албена определено му тежи, той избягва всякакви публични изяви и психологическата криза, в която се намира от месеци не му позволява да мисли за някакви бъдещи планове.

Албена е една от най-аплодираните фигуристки на леденото шоу, но без Максим, като че ли няма достатъчно вдъхновение в спектаклите. Двойката ни е изключително уважавана в Русия.

Въпреки традициите във фигурното пързаляне, това което правеха Албена и Максим остави силен отпечатък и истинските почитатели на ефирния спорт ще помнят тяхното изкуство.

Със сигурност българката отново ще се представи на ниво, защото стилът й на пързаляне и танцът й се харесват и оценяват достойно.