Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова се появи в Русия с нов партньор на леда. Българската фигуристка участва в новия сезон на телевизионното шоу „Ледников период”, което се излъчва по ОРТ, а допреди няколко месеца носеше името „Звезди на леда”.

В шоуто, което се следи с огромен интерес в цяла Русия, звезди от всяка сфера на живота се състезават по двойки с професионален фигурист, като публиката решава кой да отпадне и кой да продължи напред до финала. В тазгодишното издание партньор на Албена Денкова е руският актьор и шоумен Игор Верник.

В интернет пространството вече се завъртя клипче с изявите на новата танцова двойка. В репортажа, който бе излъчен актьорът сподели, чесе чувства комфортно на леда, като не липсват и комичните ситуации, в които се налага Албена да му помага да се изправи след леко падане.

Натъртванията обаче се забравят бързо, особено след като двамата излизат за първи път пред публиката. Водеща на програмата е световната шампиона Ирина Слуцкая, която е в напреднала бременност.

Самата Албена сподели пред ОРТ: „За фигуриста, който е прекарал на леда над 25 години - със сигурност това еживотът, това е изкуство, това е спорт, това е най-хубавото, което може да ти се случи.” Нейният нов партньор, призна че е очарован от възможността да излезе на леда с двукратна световна шампионка: „Вече започнахме да се усещаме един-друг.”

„Той е голям професионалист и мисля, че бързо ще се научи, но най-важното е, че той е много артистичен, което ще му помогне”, отвърна му по подобаващ начин Албена.

Дори в първия танц, който двамата представиха на леда има закачка, като Игор влиза в ролята на обожател на Албена.

В друга от програмите си Албена и Игор се преобразяват в аборигени (на снимката).

Участие в шоуто взима още и Анастасия Мискина, която си партнира на леда с Андрей Хвалко. Сред по-известните имена са Татяна Томянина и Максим Маринин, Татяна Навка и други.

Максим Ставийски не може да вземе участие в шоу-програмата, след като стана ясно, че ще бъде привлечен като обвиняем по делото за катастрофата край р. Ромотамо, при която загина 23-годишният Петър Петров и тежко пострада 18-годишната Михаела Горсова.