Олимпийската шампионка Мария Гроздева се превърна в звездното ново попълнение на Дарик радио. Именитият ни състезател по спортна стрелба влезе в ролята на спортен журналист и представи новините на редовните слушатели.

Мария Гроздева застана пред микрофона по случай 22-ия рожден ден на Дарик радио. По традиция на този ден водещите от единственото частно национално радио отстъпват своите места на популярни личности от областта на политиката, икономиката, културата, изкуството и спорта, които водят собствени предавания в ефир.

Малко след 12.30 часа Мария Гроздева представи най-важните спортни новини от България и света.

И по традиция, уцели точно в десетката, тъй като малко след това самата тя реши да направи интервю на две от дамските отстриета на Спортно шоу Гонг – Ирина Русева и Инес Павлова.

„Изключително съм щастлива, защото тук са всичките ти олимпийски медали и всички те бяха отразени в ефира на Дарик радио, без този през 1992 година, тогава още нямаше радио. При мен беше чиста случайност да започна работа тук. Идеята да дойда в ефира на Дарик радио беше да изкарам един стаж. А останах, вече 21 години. Всичко е въпрос на тръпка, както е при теб тръпката на огневия рубеж, то е същото", сподели Ирина Русева.

„Но аз там съм сама, срещу мишената. Докато при вас са много факторите. Мисля, че вашата работа е много сложна, винаги трябва да сте свежи, в час, със свеж глас“, коментира от своя страна Мария Гроздева.

Инес Павлова също отговори на въпросите на Мария Гроздева: „Дарик радио, бул. Дондуков 82, е постоянен адрес, всеки ден, тръпка, емоция. Една покана, една сбъдната мечта, защото за мен радиото е пътеката, която искам да следвам през целия си живот. Уникалните ти медали са тук, в студиото днес, но аз съм сигурна, че можеш да прибавиш към тях още олимпийски отличия.“

„Иска ми се да се върне старата методика. Едно време нямаше какво друго да правим, спортувахме безплатно. В училище беше много строго, униформи, престилки“, коментира още Мария Гроздева.