Днес Дарик радио празнува своя 22-и рожден ден. По традиция на този ден журналистите от единственото частно национално радио отстъпват микрофоните на популярни личности от областта на политиката, икономиката, културата, изкуството и спорта, които водят собствени предавания в ефир. 

Тази година обаче свои предавания ще водят отличените в проекта на Дарик „40 до 40” - тези млади българи, които вдъхновиха с идеите си. Затова и всички предавания в програмата на Дарик ще бъдат под формата на учебни часове. Слоганът тази година е: „Дарик - 22 години открити уроци по радио... и още се учим”. 

Радосвет Радев: „Това са първите секунди на една моя мечта, която вече може да се слуша”. 

От деня, в който тези думи произнася изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев, изминаха 22 години уроци по радио. И още се учим. 

Специалната програма в празничния за Дарик радио ден започва точно в 7.30 ч. с училищна физзарядка, поверена на ексминистъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. 

Половин час по-късно пред микрофона застава Евгения Пеева от проекта „40 до 40” с Час на класния, в който участие ще вземат ученици от малко населено място срещу ученици от елитна софийска гимназия. 

Часът по изобразително изкуство започва точно в 9.00 ч. с Веселина Сариева, а гости тук ще бъдат художниците Правдолюб Иванов, Недко Солаков и изкуствоведите Мария Василева и Весела Ножарова. 

Посланикът на Република Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще води Урок по френски на карикатуриста Христо Комарницки, журналиста Анна Заркова и експерта по медийно право Нели Огнянова. 

В 10.30 ч. се очаква да започне Часът по история и политика с Георги Камов. Гостите тук саАлександър Йорданов и Огнян Герджиков, а половин час по-късно слушателите ни ще вземат участие в Час по актьорско майсторство със Захари Бахаров, последван от Час по всичко с Благовеста Пугьова, един от избраниците в нашия проект, и журналиста Мартин Карбовски. 

В 13.00 ч. ще дадем гласност на Лаборатория по физика и химия с Христо Колев и гост астрофизикът Влади Божилов. Следва Часът по музика с Мария Каракушева и Валерия Велева, с тромпетиста Петър Македонски, диригента Максим Ешкенази и водещатаМария Силвестър. 

Димитър Туджаров-Шкумбата ще Ви очаква в 14.30 ч., за да направим заедно Контролно по труд и техника. След него пък ще вземем участие в Часа по зоология с алпиниста Боян Петров и зоологът д-р Владимир Бешков. 

В 15.30 ч. естрадната певица Петя Буюклиева ще оцвети ефира, за да го предаде в ръцете на Кръжока Вълчев и Вълчев, в който по традиция участие ще вземат политикът Даниел Вълчев и журналиста Кирил Вълчев. Празничната програма ще закрием с Час по пеене, в който младият изпълнител Рафи ще гостува на българската естрадна прима Лили Иванова.

Новините, както всяка година на 21 януари, ще представят колеги журналисти и медийни директори. Тази година това ще са Валерия Велева, Славка Бозукова, Максим Минчев,Борислав Зюмбюлев, Силва Зурлева, Павел Станчев, Даниел Чипев, Венелина Гочева. 

Обзорната емисия в 12.00 ч. ще бъде представена от изпълнителния директор на ДарикРадосвет Радев и от телевизионния журналист Димитър Цонев. Друго голямо име на българската естрада Йорданка Христова пък ще бъде пред нашия микрофон по време на централната емисия новини в 18.00 ч. 

Спортът няма да е същият без участието на най-титулуваната ни от олимпийски игри състезателка по спортна стрелба Мария Гроздева. 

22 години открити уроци по радио...
...и още се учим.