Водещият на Спортно шоу Гонг в празничния за Дарик радио ден Краси Панов реши да заложи на една от най-важните теми в съвременния спорт – как да накараме подрастващите да се занимават със спорт.

Съветникът по медийните въпроси на Красен Кралев застана пред микрофона по случай 22-ия рожден ден на Дарик радио, за да подкани всички слушатели да спортуват.

По традиция на този ден водещите от единственото частно национално радио отстъпват своите места на популярни личности от областта на политиката, икономиката, културата, изкуството и спорта, които водят собствени предавания в ефир.

Краси Панов покани в студиото на Спортно шоу Гонг своя първи треньор по лека атлетика г-жа Бонова, която сподели своето виждане за спорта. Заедно с нея бяха и две от настоящите й възпитанички, които разчупиха клишето, че младите прекарват повече време пред компютрите, отколкото на спортната площадка.

„Преди 30 години влизахме в училищата, а сега това не се прави. На мен са и помагали учителите по физкултура. Там, където има такива, които са с отношение към спорта. Това беше основният фактор, те насочваха децата към спорта. На първо място са родителите. Те трябва да подкрепят децата“, сподели г-жа Бонова.

Младата лекоатлетка Надя сподели как се е запалила по този спорт: „Първата ми треньорка минаваше през училище и предлагаше да спортуваме лека атлетика. Сега съм на 15 години и се състезавам в многобоя. Не смятах, че ще продължа толкова сериозно. На пистата съм почти всеки ден и не ми остава много време за компютъра.“

Еми от своя страна също коментира своя спортен път: „Сама исках да спортувам. Един ден исках да проверя в интернет за добра треньорка по лека атлетика. Мама й звъннала, намерихме г-жа Бонова с баща ми и започнах да тренирам. Вече съм почти на 12 години. Вечер мога да стоя по малко на компютъра и да гледам малко телевизия, но не прекарвам много време пред компютъра.“

В рамките на Спортно шоу Гонг Краси Панов коментира темата за подрастващите спортисти и с легендата на българския волейбол Евгени Иванов - Пушката.  По-рано в сряда, обедната емисия на Дарик радио и спортните новини бяха представени от Мария Гроздева.