Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и нейните заместници Йордан Йовчев и Калин Каменов приеха делегация от Република Индонезия, водена от министъра на младежта и спорта г-н Рой Сурио Нотодипройо.

На официалната среща бяха обсъдени настоящото и бъдещото сътрудничество между Индонезия и България в областта на младежта и спорта и разширяването на партньорството между двете страни в сферата на бадминтона и спорта като цяло.

„За мен е чест да ви посрещнем и да ви благодарим за дългогодишното сътрудничество между Индонезия и България в областта на един от важните за сраната ни спортове - бадминтон. Ще бъда много удовлетворена, ако успеем да задълбочим нашето двустранно сътрудничество освен в спорта, така също и в областта на младежта,” заяви по време на официалните разговори министър Евгения Раданова.

Министър Рой Сурио Нотодипройо каза, че е подготвен проект за Меморандум за разбирателство между националните федерации по бадминтон на Индонезия и България.

„Ние сме все още в сферата на обсъждането на меморандума, като смятаме да го разширим с други спортове, както и с младежта”, заяви индонезийският министър на младежта и спорта.

По време на срещата заместник-министър Йордан Йовчев каза, че екипът на министерството е готов за дискусия за сътрудничеството между Индонезия и България не само по отношение на бадминтона, а и на други спортове. Заместник-министър Калин Каменов посочи, че тази официална среща ще допринесе за още по-широкото популяризиране на спорта бадминтон у нас.

В срещата участваха още заместник-министърът на младежта и спорта на Индонезия г-н Гатот Дева Брото, Н. Пр. г-н Бунян Саптомо – извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в България, и други гости.

От страна на България присъства и Володя Златев – генерален секретар на Българската федерация по бадминтон, който съобщи, че 30 атлети от Индонезия ще участват в откритото първенство по бадминтон на България през октомври.

Министър Рой Сурио Нотодипройо благодари на министър Раданова за топлия прием и каза, че ще посети отново България в началото на октомври по време на откритото първенство по бадминтон, когато у нас ще бъдат направени демонстрации на традиционния индонезийски боен спорт пенджак силат.