Мъжкият гардероб на пръв поглед изглежда еднообразен – тениски, сникърси (или кецове, ако предпочитате) и няколко връхни дрехи. Сякаш няма никакъв шанс за разнообразие или за адекватност спрямо различните поводи.

Всъщност не е така. Тениските и сникърсите могат да се комбинират по много различни начини, така че дададат онова разнообразие, което всички търсят, а и спокойствието, че човек е облечен спрямо повода.

И така, какви са начините за съчетаване на сникърси и тениски:

За всеки ден

Тук ключовата дума е разнообразие. Смело избирайте и комбинирайте мъжки тениски с различни цветове, със смели щампи, с нестандартни кройки или с декоративни ципове. Кецовете, подходящи за тези смели тениски, са също така дръзки – с големи подметки или персонализирани с уникален дизайн.

Можете да направите и друго – да превърнете не тениската, а сникърсите в главен герой на всекидневието си. Ако това ви допада, избирате едноцветни, по възможност тъмни тениска и дънки и слагате акцент върху сникърсите.

Тогава ще изпъкнат и ярките им цветове, и уникалния им дизайн и иконичният модел, ако са например тези https://answear.bg/m/nike. Не случайно ги наричат „сникърси със собствен почерк“.

За работа

Тук ключовата дума е умереност и комфорт. Умереност в цветовете и моделите. Придържайте се към класическите цветове за бизнес-среда. Това са цветовете бяло, черно, сиво, тъмно синьо, тъмно зелено, бежово.

Тениските в такъв цвят лесно се комбинират със сако. Можете също да избирате тениски с якичка, по-известни като поло-блузи. Те съчетават в себе си най-доброто от тениските и най-доброто от ризите – удобни и стилни едновременно.

Колкото до комфорта, тениските за работа в офис задължително трябва да са от качествен памук, с минимум изкуствени материи, за да се проветриви и да не задържат влага.

Когато човек е с една тениска през целия ден, трябва да е спокоен, че тя няма да го подведе.

Комбинирайте тези едноцветни тениски със сникърси в по-консервативни цветове и материи. Насочете се към кецове от кожа, в бяло или черно, без много ярки апликации или силни марки.

За официален случай

Да, не сме се объркали. Човек може да изглежда елегантно дори в тениска и кецове, стига да изберете правилните модели.

Да започнем в обратен ред – от сникърсите. За официален повод ще са подходящи такива от черна естествена кожа с класическа визия. Ако се очаква официалният повод да прерасна е парти до сутринта, може да си позволите и сникърси с по-ярки елементи.

Продължаваме с панталона – нека да е модел чино или официален. Стигаме и до тениската – отново на помощ идва тази с якичка, но в черен или друг основен цвят. Ако вечерта е хладна, сложете блейзер или наметнете през раменете блуза с дълъг ръкав, отново в един цвят.

За лек небрежен акцент можете да вдигнете яката на блузата нагоре.

Както виждате, да носиш тениска и сникърси изобщо не е еднообразно. Трябва само да се уверите, че имате разнообразни модели, цветове и материи, които да придават различен стил. Важен елемент е да избирате дрехите в подходящ размер, без да са прекалено широки или тесни, а сникърсите да се поддържат в изряден вид.

Всички модели тениски и сникърси са на answear.bg.