Сарамандов е на 26 години от гр. София. По професия е сладкар. Завършва варненската кулинарна академия. Печели първо място в надпреварата за най-добър кулинарен отбор в България. Работил е в редица ресторанти, носители на общо 8 звезди Мишлен. Ментор му е бил носителят на титлата “най-добър сладкар в света” - Рене Франк. Той бе един от запомнящите се участници в Hell’s Kitchen, но си тръгна малко преди финала.

Как отговори при участието си в забавния Food Quiz и до колко познава феновете на Кухнята на Ада? Да видим:

27% от феновете на Hell’s Kitchen никога не са ходили на ресторант - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Според мен е вярно! Знаех си, че ще позная. Не мислех, че ще има друг начин. Аз ходя на ресторанти, когато искам да съм около хора. Понякога ги скипвам. На седмица 2-3 пъти... зависи. Като цяло не съм много взискателен клиент и никога нямам проблеми с нищо. Единственото нещо, което мразя е, ако ми сервират скариди... и те не са изчистени от задното черво. Тогава скаридата има вкус на тиня.

15% от феновете на Hell’s Kitchen са разсипвали подправки на пода - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Грешно! Смятам, че са повече. Даже днес разсипахме малко сол, а и имам един приятел... Той не разсипва подправки, той директно изсипва яйцата на земята. Тогава си ги събира с една кърпичка. И е тъжен, защото по принцип тренира, ама... тогава нямаше какво да яде. В Hell’s Kitchen не съм имал някакви подправки, които разсипвах, но един рамен бульон толкова време ми изкипяваше, че направо по едно време ми беше втръснало да го чистя.

26% от феновете на Hell’s Kitchen ядат мусаката с кисело мляко - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Това е пълен абсурд. Не вярвам, че 25% ядат мусаката с кисело мляко. Много повече проценти са. 87%?!? Да му се невиди. Аз мусака без кисело мляко не мога да ям, даже един път в Hell’s Kitchen някой беше сготвил мусака, нямаше кисело мляко и изобщо не се радвах на мусаката.

67% от феновете на Hell’s Kitchen не ядат шкембе чорба - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Вярно е според мен. Аз също не обичам шкембе чорба, но обичам да ям вегетарианската ѝ версия, която е с кладница. Такъв топ НЯМА! Не, не ми я е правил Коцето Калки... Една кръчма до старата ми сладкарница. Беше наистина много вкусно.

34% от феновете на Hell’s Kitchen предпочитат зелеви пред лозови сарми - ВЯРНО ИЛИ ГРЕШНО?

Да, според мен, защото зелето можеш да го изядеш. Макар и лозовите сарми да са много по-широко разпространени. И аз ям зелеви, аз обичам повече зелеви от лозови. И много мразя да ям чушките от пълнените чушки с ориз. Обичам ги само заради вкусът, който придават на ориза.