Обиколката на България завърши в Бургас и въпреки че имаше заплаха за лидерската жълта фланелка до последно, полякът Патрик Стож спечели общото класиране.

Почти веднага след реалния старт в Сливен петима колоездачи успяха да избягат от основната група. Сред тях бяха сърбинът Велико Стойнич и французинът Валентен Териан, като и двамата изоставаха на минута и 55 секунди от лидера, преди етапа. По време на отсечката бегълците дори успяха да постигнат аванс от 3 минути при село Венец, но постепенно разликата започна да се стопява от преследвачите, сред които бе и жълтата фланелка Патрик Стож.

Lap.bg
14 снимки


На 20 км от Бургас страничният вятър затрудни догонването, но разликата беше заличена при навлизането в града, като първи финишира Ноберт Банашек, който е брат на етапния победител от Пазарджик. Почти веднага след него финала пресече лидерът Патрик Стож от "Востер", което го превърна в 4-ият поляк, печелил Обиколката на България.

„Първите два височинни етапа бяха по-подходящи за мен като състезател. Вчера и днес имах повече трудности, но се справих добре и отборът беше до мен. Много съм щастлив от победата", заяви Стож.

Фланелката за катерачи на червени точки спечели Давиде Бауче от "Галина Колозио". Бялото трико за най-добър млад състезател взе неговият съотборник Алесандро Барони. Със зелената фланелка за активност от Обиколката си тръгва Харалампос Кастрантас от "Алфа".

Следващата 68-а Обиколка на България предстои през 2021, като периодът за нейното провеждане ще бъде определен тази есен.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.