Родният колоездач Николай Михайлов говори преди старта на третия етап от 67-ата Обиколка на България. Пред камерата на NOVA единственият българин, участвал в Джиро д’Италия, даде експертното си мнение за настоящия етап.

Маршрутът за деня предвижда Обиколката да премине по направление Чирпан, Стара Загора, Нова Загора преди да приключи в „Градът на 100-те войводи”. Очаква се финалът на най-бързите в 3-тия етап да бъдат около 17:00 часа пред сградата на Община Сливен.

LAP.bg
31 снимки

"Третият етап - от Пловдив до Сливен, е сравнително равен като терен. Няма сериозни препятствия по пътя до Сливен. Има две премии за активност, очаква се да финишираме около 17 ч. в Сливен. Финалът е равен, леко техничен, с няколко завоя в последния километър. На около половин километър преди финала вероятно ще бъде доста нервно и ако вятърът е страничен, може да станат разкъсвания, така че очакваме с интерес", заяви Михайлов. 

"Вчера изкачването бе съвсем в началото на етапа и станаха страшно много разкъсвания. Така се оформиха три основни групи - челна, преследваща и трета задна, която бе основна. В челната група бяха поляците от Востер, които и спечелиха етапа. Отзад остана лидерът от предния ден, който се опитваше да застигне челото, но разликата от минута и 50 сек. остана. Оттук нататък разлики могат да станат само във ветровито време, където е тежко за състезателите, ако карат с висока скорост."

"Жегата също е голям фактор. Нужно е състезателите да приемат течности и храна, за да се чувстват добре до самия край на състезанието. Вятърът ще изиграе голяма роля, видях прогнозата и най-вероятно ще е по-скоро челен вятър, ще видим", допълни Михайлов.