Любен Попов получи наградата за най-добър играч на Интерактив тенис за 2019 година на тържествената церемония ITL Awards 2019 снощи. Шампионът от последния Мастърс на лигата ITL Finals 2019 запази първото си място в ранглистата на ИТЛ с 4860 точки, следван от Иван Златанов с 3800 точки и Ивайло Боджаков с 2625 точки.

Любен записа уникален сезон, като допусна само две загуби на полуфинали в турнирите на ИТЛ и записа осем победи във Вечерни турнири, Challenger-и и едно състезание на Weekend Tour. Всички призьори получиха специални награди. 

ITL Awards 2019 отличи най-запомнящите се и добри тенисисти през годината, а на церемонията присъстваха много настоящи и бивши звезди на лигата. След гласуване във Фейсбук любимка на публиката стана Мариана Грозданова. Въпреки че през последните месеци страда от контузия, Мариана продължава да идва на турнири и помага за организацията им.

Любимец на публиката е Николай Боев, който е един от най-приказливите извън корта и винаги си намира събеседници. Тенис хотел на 2019 е ваканционно селище Санта Марина Созопол. Интерактив тенис гостува в него вече осем години, а условията за спорт и почивка са безупречни.

Комплексът разполага с осем корта с висококачествена Green Set настилка и всяка година приема десетки международни състезания. Тенис клуб на 2019 е MG Tennis Club в парка „Заимов“, който през 2018 спечели награда в конкурса „Сграда на годината“ в категория за спортен комплекс.

Тенис любителка на годината стана Стефка Бончева, която има десетки победи в турнири и побеждава с лекота и мъже, и жени. Любител на годината е Иван Златанов. Той стигна до второто място в ранглистата на ИТЛ и е претендент за титлата във всеки аматьорски турнир.

Интерактив тенис раздаде награди в още няколко категории, за да насърчи играчите, които играят редовно и със сърце. Приза „Най-активен за 2019“ спечели семейство Калин и Цветанка Лазарови, които почти не пропускат турнир и участват във всички формати на ИТЛ.

"Най-проспериращ любител“ е Ивайло Боджаков. Преди две години той се бореше в турнирите от категория 250, а сега се класира за финалите и успя да прескочи групите. За цялостен принос в развитието на ИТЛ беше отличен Светозар Михайлов, отговорен за дизайна на плакатите на ИТЛ. Най-позитивен любител е Мирослав Василев, а най-постоянен играч – Цветан Иванов.

На тържеството в Patron Cafe & Shot Bar бяха наградени и финалистите в последните турнири на ИТЛ - Коледния дамски ITL Women’s Tournament и ITL Finals 2019. Купите си получиха победителката при жените Диана Митева и финалистката Ива Дарданова. Призовете си взеха и първите трима в последния Мастърс за годината – Любен Попов, Иван Златанов и Ивайло Боджаков.

ITL Tennis Awards се връчват от 2015 година, като церемонията е единствената профилирана към тениса в страната ни. ИТЛ има за цел да превърне това събитие в най-популярното и престижно в сферата на тениса в България. Целта на наградите е да отличават най-добрите през годината, както и свързаните с тениса клубове и организации.