Националният отбор на България по художествена гимнастика проведе последното си контролно състезание преди Световното първенство в Баку, Азербайджан.

Пред препълнената тренировъчна зала на "Арена Армеец" ансамбълът ни изпълни програмата, с която ще участва на шампионата, както и новите си блестящи трика. Екипите на състезателките са много впечатляващи и напълно в унисон със съчетанията и музиката.

В проверката пред екзалтираната публика участваха и индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн. 

Участие в контролното взеха още Рейчъл Стоянов, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова, както и националният тим на Гърция, който е на подготовка в София.

Момичетата бяха изпратени с пожелания за успех лично от министъра на спорта Красен Кралев. Специални подаръци за всяка гимнастичка беше подготвила Нешка Робева от името на клуб "Левски".

Президентът на федерацията Илиана Раева заяви, че очаква изключително трудно и оспорвано състезание в Баку, но е е оптимист. Шампионатът на планетата ще се проведе от 16 до 22 септември в Азербайджан.