Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари и окуражи участничките ни на Световната Чалъндж купа в Минск, Беларус. След втория състезателен ден, ансамбълът спечели сребърно отличие в многобоя, а Боряна Клаейн остана на 6-о място. Невяна Владинова не успя да се класира за финалите на отделните уреди.

Надпреварата в Минск ще бъде запомнена обаче и със съдийството, което отреди много високи оценки за определени отбори, а други се оказаха ощетени, въпреки че имаха силни изпълнения и висока трудност.

„Фантастична и силна България днес (вчера – бел.ред)!

Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя днес на световната купа в Минск. Българките бяха единственият отбор, който изигра безгрешно своите композиции! Диамантите ни играха по-уверено отвсякога! Показаха невероятна класа, характер и зрелищен спектакъл! При такова напрежение, при такава жестока конкуренция, лъвиците на Весела Димитрова излъчваха завидно хладнокръвие и спокойствие. Българският ансамбъл беше безапелационно най-силният отбор на тази световна купа. Утре и следващата купа, и на световното в Баку, и на ОИ в Токио, просто трябва да играят така - уверени, концентрирани, зрелищни и смели!

Обичам ви!

Боряна най-сетне показа какво може! Над 23 оценка на бухалки. За да постигне това, за което е родена (шампион), трябва да играе точно така - смела, не спестяваща нищо, но максимално концентрирана! Но най-важното - трябва да осъзнае, че трябва да работи денонощно в тренировъчната зала на “Раковски”. Друг път за нея няма!

Неви допусна “желана” грешка на бухалки, след което всичко си дойде на място...

След днешния ден - България е с най-силния и зрелищен ансамбъл в света!

Боряна показа, че може много и е сред най-силните 3 в света!

Неви може да се бори за медал на световното и трябва да даде всичко от себе си, за да го постигне!

Пак ще напиша: При невиждана конкуренция и сложна художествена гимнастика, България е сред най-силните в света и пише история!”

Състезанието продължава днес с финалите на отделните уреди в индивидуалното и ансамблите. Боряна Калейн има шанс за още три призови класирания, а ансамбълът за две.