Грациите от националните отбори – индивидуално и ансамбъл-девойки – ще имат открито контролно в събота на 11 май от 10:30 часа в зала „Раковски“ в София, информират от Българската федерация по художествена гимнастика.

България с ансамбъл-девойки и 3 представителки на Европейското 

Проверката е част от подготовката на гимнастичките за предстоящото Европейско първенство в Баку (Азербайджан). Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 16 до 19 май.

Страната ни ще бъде представена от Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и ансамбъла за девойки в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Въпросното контролно е част от подготовката на момичетата.

По време на тренировъчното състезание Калейн, Тасева и Неви ще изпълнят само съчетанията на уредите, на които играят в Баку.

Припомняме, че разпределението е, както следва: Боряна Калейн - обръч, топка и лента; Катрин Тасева - топка, бухалки и лента и Невяна Владинова - обръч и бухалки.

Раева: Вижда се психологическо израстване в момичетата


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.